Cover titel
2013/4

De Parelduiker

‘Een parelduiker vreest den modder niet’ (Multatuli)

‘Nee, nee, ik kan het gewoon niet!!!’ schrijft Hugo Claus aan Fons Rademakers radeloos, als hij zich in 1963 in diens opdracht aan een filmscenario van De stille kracht zet. Daarna bijten ook Gerard Reve en Hermans hun tanden stuk in het script. Vervolgens gooit de Indonesische regering roet in het eten: zij verlangt een politiek correcte afbeelding van hun landgenoten. Tot overmaat van ramp schiet de financiering tekort. Marc van Zoggel en Bram Oostveen doken alle documenten op en doen in geuren en kleuren verslag van hun speurtocht naar de mislukte verfilming van De stille kracht.

Verder in dit nummer:
Couperus-specialist H.T.M. van Vliet stelt op grond van onderzoek naar de financiën van de familie Couperus vast, dat papa Couperus – in het verleden als een soort boeman afgeschilderd – een veel positievere rol heeft gespeeld dan tot nu toe werd aangenomen.
José Buschman gaat onder de verzengende Italiaanse zon op zoek naar het castello van Orlando, reist per spoor Couperus achterna en stapt in Cecina uit. Vindt zij een stenen paleis of een luchtkasteel?
Tevens de vaste rubrieken Berliner Beobachter (Hans Olink over Gisela May) en De Laatste Pagina (over de onlangs overleden Amsterdamse antiquaar Louis Putman).

Cover titel

De Parelduiker
Uitgegeven door:
Stichting Het Oog in 't Zeil / Uitgeverij Vantilt
verschijnt 5 keer p.j.

Prijs los nummer: 13,50
Abonnementen:

€ 52,50 (buitenland € 65)


Ga naar website

Abonneer / bestel

Kies een nummer of jaarabonnement:

 

Vul uw persoonsgegevens in:

 

 

Literaire tijdschriften zijn ook te koop bij de betere boekhandel.

Archief nummers