Links

Culturele- en Literaire Tijdschriften
Een overzicht van alle culturele en literaire tijdschriften van Vlaanderen in de vorm van een virtuele tijdschriftenkiosk.

Digitale Bibliotheek van de Nederlandse Letteren
De Stichting DBNL digitaliseert romans, toneelstukken, gedichten en tijdschriften en verzamelt informatie daaromheen. De digitale bibliotheek bevat onder meer romans, verhalen, gedichten, artikelen, naslagwerken, besprekingen, biografieën, portretten, audio- en videofragmenten.

Bibliografie van de Literaire Tijdschriften in Vlaanderen en Nederland
Deze website biedt een uniek historisch overzicht van de inhoud van de belangrijkste literaire tijdschriften in Vlaanderen en Nederland. Gedichten, proza, essays, recensies, interviews, kunst en toneelteksten zijn te vinden met behulp van eenvoudige of uitgebreide zoekacties.

Literair Nederland
Een website voor lezers en leesclubs van alle leeftijden die informatie bevat over boeken, schrijvers en uitgeverijen, interviews, nieuws uit het boekenvak en filmpjes. Bezoekers kunnen ook zelf hun mening geven over een boek, recensie of nieuwsbericht.

De Reactor
Een platform voor literaire kritiek dat het woord geeft aan Vlaamse en Nederlandse critici van verschillende generaties, met verschillende expertises en met verschillende opvattingen over literatuur en kritiek.

De Contrabas
Een digitaal tijdschrift over poëzie met een uitgeverij en webshop waar dichtbundels te bestellen zijn.

Literatuurplein
Website van de Nederlandse Vereniging van Openbare Bibliotheken met een database van alle boeken, nieuws, interviews, een agenda en filmpjes.

Oote Oote
Ooteoote is een online informatieknooppunt, waar Nederlandse en Vlaamse auteurs berichten over literair nieuws en faits divers uit binnen- en buitenland. Ook fungeert Ooteoote als een podium waarop bekende schrijvers en aanstormende talenten hun teksten kunnen publiceren.